Spread the love

Cartell del XIé Festival Literari Gutenberg

Durant tota la setmana El Puig concentra activitats literàries que conformen l’onzena edició del Festival Literari Gutenberg. Són molts anys de continuïtat en les iniciatives culturals de foment de la lectura, que de fet donen com a resultat que El Puig siga l’única població de l’Horta Nord reconeguda com a Ciutat Lectora. En Espai Carraixet hi hem parat esment especialment en el reportatge “El Puig, territori lector”. Encara que també parlem del seu passeig poètic a la muntanya de Santa Bàrbara en “De pedra, ferro i aire: poesia i espai urbà a l’Horta Nord”. Una exposició, tres presentacions de novel·les, club de lectura, animació lectora infantil, distinció, cinema i teatre, per a impregnar El Puig de literatura, des del Museu de la Impremta, La Marina, i la biblioteca.

Vista del passeig poètic d’El Puig

Abans d’entrar al programa d’actes concrets, fem memòria que les persones interessades a participar ins el Consell de Lectura del Puig, poden apuntar-s’hi en la Biblioteca Municipal, en el centre cultural La Marina (Pl. Marià Benlliure s/n; 46540; 961 470 022), o enviant un correu electrònic a elpuig@ciutatlectora.com.

Punt Connecta’t

Dilluns 13 de desembre començava el Festival Gutenberg amb la inauguració dels Connecta’t, punts d’informació literaris a les cabines del poble. Dimarts 14 a les 19h, en La Marina, inauguren l’exposició Impressions, i presenten la novel·la Tres segundos, de Guillem Aparicio. Dimecres i dijous en el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques, presentaran El collar Demantoide I, de Rodolfo Navarro, i Una passió confusa, d’Enric Fink Hurtado. Divendres 17 a les 18h, en la Biblioteca, faran el Club de lectura sobre Lluvia fina, de Luis Landero. I a les 19h en La Marina projectaran la pel·lícula “El cercle de l’aigua”, sobre la relació entre Shakespeare i Marlowe, amb la presència del seu director, Vicent Monzonís. Dissabte de matí, a les 11.30h en la Biblioteca, Kummerlim (Cristina Vázquez) realitzarà l’animació lectora “Què hi ha al faldó?” (cal inscripció prèvia). A les 19h en La Marina, lliuraran la distinció Gutenberg a ENric Fink Hurtado, i tot seguit oferiran el recital líric d’Hilario Segovia al piano, i de Raúl Arias al violí. Diumenge a les 18h, completa el Festival l’espectacle “Nautilus”, de La Negra: un espectacle de teatre familiar basat en 20.000 llegües de viatge submarí (entrada 3 euros).

Imatge de la Biblioteca d’El Puig

El Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques, proposa un recorregut històric, i està rehabilitat l’any 2008. El trobem a l’interior del Monestir, n’és el primer d’Espanya i el segon d’Europa, després de Magúncia. Mostra el paper essencial que el Regne de València exercí en la introducció del paper i el posterior desenvolupament de la impremta a la península Ibèrica. Amb les implicacions de tipus cultural i econòmic que comportà, amb l’impuls del nostre desenvolupament a partir de la impremta.

Ciutat Lectora és un projecte de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb el suport de la Diputació de València. El programa ofereix als pobles un acompanyament de quatre anys per a la implementació estratègica i planificada d’accions municipals de motivació lectora per a tota la població. És una manera d’impulsar el teixit social: el veïnat es troba i es relaciona al voltant de la lectura i de la cultura. El projecte busca promoure el llibre, la lectura i la participació des del territori, basant-se en el treball en xarxa i involucrant tots els agents de les diverses poblacions. El Puig amb esta nova edició del Festival Literari Gutenberg continua impulsant el valor la lectura i l’escriptura com a forma d’ampliar la visió del món i com a via d’accés al coneixement, d’oci i de socialització.