Spread the love

El festival de cultura urbana “Rafelbunyol Final de Trajecte” s’ha celebrat este cap de setmana, promogut conjuntament per l’Ajuntament i per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). L’objectiu central de la convocatòria és oferir noves propostes d’oci per a la gent jove, amb la premissa que les dones també són protagonistes de la cultura urbana. I es fa a través de l’acció artística de l’art urbà, dels grafitis, per tal de construir un nou espai físic, social i cultural. En esta edició l’IVAJ ha organitzat una activitat didàctica dirigida per l’artista urbana
Barbiturkills sobre cinema, grafiti i violència de gènere, en la qual ha participat l’alumnat de batxillerat artístic de l’IES de Rafelbunyol. L’activitat s’ha realitzat en dues jornades, primer es va impartir una classe teòrica i de debat, i el divendres l’alumant participà en la realització del mural al que correspon la imatge. Però el programa ha estat molt més complet.

Rafelbunyol Final de Trajecte també compta amb la realització d’un mural sobre les icones històriques del grafiti realitzat per l’empresa Decorem el teu local (imatge de més avall). I a part, la jam de grafitis desenvolupada durant el cap de setmana en el poliesportiu Paco Camarasa. Divendres la jam comptà amb l’assistència dels artistes urbans La Nena Wapa i David de Limón, col·laboradors habituals de “Rafelbunyol Final de Trajecte”, i també Freskales i Disneylexia que combinant el realisme amb iconografia sud-americana, promouen el respecte a la naturalesa. La segona jornada participaren Herrer, Opio i Hades, com a writers. Mentre que Leshly, Cofla i EduFuzz mostraren tendències del postgrafiti. Tot i que la pandèmia ha portat una edició de transició a Rafelbunyol Final de Trajecte, la convocatòria continua ben viva i plena d’energia per a futures edicions. Recordem també l’altra convocatòria destacada d’art urbà en l’Horta Nord: GodeJam.

Ara vos mostrem algunes imatges de Rafelbunyol Final de Trajecte 2021: