Spread the love

El dissate 13 de març, a les 12h, en la terrassa de L’Antull, tindrem ocasió d’escoltar un concert de Borja Penalba i Mireia Vives. L’acte està organitzat per ACPV i pel Col·lectiu de Dones Feministes de Montcada. I es completarà amb una lectura de textos de Carmelina Sánchez-Cutillas, a càrrec de les mateixes dones del col·lectiu. Una fantàstica oportunitat de gaudir de la música en directe al carrer. També fer memòria d’una autora cabdal de les lletres valencianes, que val molt la pena recuperar en la nostra actualitat. “Des de les fronteres del silenci”, com titulen la guia didàctica que li dedica l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Perquè a banda d’excel·lir en la literatura creativa i memorialista, fou una destacada estudiosa del nostre passat històric i dels costums que compartim com a poble.

L’aforament serà limitat i l’ùs de carasseta en les taules serà obligatori, per tal de mantindre les mesures de prevenció davant la pandèmia de Covid-19. En la revista Espai Carraixet dedicàrem al Col·lectiu de Dones Feministes de Montcada l’article “25 anys de feminisme organitzat a Montcada”. La cerveseria L’Antull també ha col·laborat amb la revista des de l’inici del projecte, i allí férem la presentació del número 8 (hivern de 2019). Ara vos enllacem la “Cançó de fer camí” de Mireia Vives i Borja Penalba a partir del poema de Maria Mercè Marçal. Finalment, uns versos de Sánchez-Cutillas, del poema “La sang se’m clivella” (dins de Llibre d’amic e amada):

“Voldria viure
entre la mar i una badia
algunes nits així,
amb gust de menta;
quan l’enyor de tanta cosa
em despentina l’instint,
i em prem la carn, i me la deixa
olorosa de tu”

Celebrem junts la tornada de la primavera amb cultura reivindicativa i participació veïnal. A L’Antull, on espai de trobada sempre acollidor i hospitalari.