Spread the love

De cara al final de curs Metrovalencia ofereix una convocatòria de concurs de dibuix per a escolars (BASES). Està oberta a la participació de l’alumnat de 2n i 3r cicle d’Educació Primària que hauran de reflectir en els seus dibuixos referències al metro o el tramvia, i destacar com l’ús del transport públic evita les emissions de diòxid de carboni al medi ambient i afavoreix un món més sostenible. El I Concurs Escolar té com a finalitat EDUCAR, MOTIVAR i CONSCIENCIAR la comunitat escolar quant a l’ús del transport públic i en la conservació del medi ambient, per a aconseguir un futur més net i sostenible. Els treballs es podran entregar fins al pròxim 23 de juny en l’adreça de correu electrònic concurso_fgv@gva.es, en format digital, escanejats com pdf, no fotografiats i en alta resolució, 300 ppp. Els participants han d’indicar, acompanyant al dibuix, nom, domicili complet (carrer, codi postal, localitat i província), edat (cicle escolar) i un telèfon de contacte. Davant la situació actual provocada per la crisi sanitària no s’admet la participació mitjançant l’enviament de treballs per correu postal o missatgeria.

 

 

FGV ha establit tres premis que consisteixen en una bicicleta per a cada guanyador o guanyadora i una bossa amb material promocional. A més, el primer premi optarà a ser la imatge que portarà un tramvia d’FGV amb motiu de la Setmana de la Mobilitat. El resultat del concurs està previst l’1 de setembre, quan un jurat compost per dos representants d’FGV i una persona de l’Associació d’il·lustradors i il·lustradores de la Comunitat Valenciana triaran els treballs premiats. El jurat tindrà en compte l’originalitat, creativitat i presentació del treball; esforç i acompliment que haja requerit el projecte; i el cicle escolar i si és un alumne o alumna d’educació especialLa comunicació oficial dels guanyadors es realitzarà el 3 de setembre i el lliurament de premis durant la Setmana de la Mobilitat, entre el 16 i el 22 de setembre.

 

En la nostra revista Espai Carraixet hem dedicat diversos reportatges a la importància del transport públic que vertebra la nostra comarca. Com ara en “Via ampla al trànsit de cultura”. També amb especial interessats en la seguretat i garanties davant de la pandèmia de Covid-19: “Ruta cap a noves mobilitats”. I respecte a la sostenibilitat i la reducció d’emissions que afavoreix una bona xarxa de transport públic, com la que ens facilita Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), i les iniciatives actuals per a completar-la, com els aparcaments de bicicletes: “Avanços en transport saludable”. I com el manteniment i l’adaptació d’una bona xarxa és una tasca contínua, ací enllacem la notícia sobre les millores en accessos i línia de validació de l’estació de Rafelbunyol. Animeu-vos i ajudeu a què la creativitat infantil arribe a les mans de Metrovalencia 😉