Spread the love

Imatges de l’enregistrament del vídeo de la Jota de Massalfassar

El divendres 15 d’octubre, a les 19.30h en la Casa de Cultura de Massalfassar, serà presentat en públic el vídeo de la “Jota de Massalfassar” que ha composat Marta Margaix, artista de la localitat. El dilluns 18 el mateix vídeo estarà accessible a tot el públic en les plataformes digitals més habituals: youtube, spotify, etc. En la gravació del vídeo realitzada el mes de setembre han col·laborat amb Margaix els Dimonis de Massalfassar, l’associació de tabaleters i dolçainers “El Xarquet”, també de Massalfassar, a més del grup de danses i rondalla “Repicó” de Manises. Per a presentar-vos una miqueta millor a la violinista Marta Margaix vos enllacem el seu canal de youtube, el seu twitter, el seu facebook i el seu instagram. També ha aparegut en la revista Espai Carraixet amb una col·laboració com a convidada: “L’Horta és vida”. Com també participava en el reportatge dedicat a la creativitat artística durant el confinament: “Artistes salvant murs i gàbies”. I oferí la seua actuació musical en la presentació del número 14 de la revista. Li n’hem consultat detalls ara també, és clar…

Marta Margaix tocava la dolçaina en difrerents colles, i del contacte amb les peces populars li sorgí la dèria de saber si Massalfassar tenia la seua cançó pròpia. Consultat amb el veí del poble i estudiós de la cultura popular Josep Vicent Frechina, no en trobaren cap de registrada. “Tenia en ment una melodia des del confinament i la vaig composar amb els instruments que jo mateixa toque: el violí, la mandolina i la pandereta per a la percussió”, explica Margaix. Després proposà a l’ajuntament de Massalfassar la idea i se sumaren col·laborant per a poder fer-ne una gravació professional, realitzada el 21 de juliol, a més del vídeo de la cançó fet en la plaça del poble i amb algunes escenes de l’horta del voltant. Sobre la composició Margaix comenta: “Té ritme de Jota però no respon a l’estructura tradicional de la jota valenciana. Estic molt contenta amb el resultat i espere que a la gent li arribe amb la mateixa il·lusió i carinyo que l’hem creada”.

És una gran notícia que la creativitat dels artistes actuals renoven la nostra tradició, de manera que la cultura dels nostres poble guanye abast i riquesa.