Spread the love

Ahir començà una nova edició del Festival Gothejazz, i en van nou. Una proposta cultural exemplar, que ajunta el tast de la qualitat especialitzada, l’originalitat i la divulgació i promoció dels músics de l’entorn local. Sobre la gestió de Godella respecte a les actuacions culturals (en els temps de la pandèmia i més encara quan comencem a veure millors perspectives) tenim un reportatge en la revista Espai Carraixet, núm. 12: “Refer els públics amb art i cultura”. L’obertura del festival d’enguany va anar a càrrec de l’homenatge que Saphie Well & The Swing Cats dedica a Duke Ellington amb el seu segon disc (“Used to be Duke”).  I encara amb el bon gust que han deixat hui divendres serà el torn d’un altre estil en l’acostament musical: Folkenjazz & Ximo Caffarena. Com és habitual l’actuació se celebrarà en els jardins de Villa Eugenia. I encara tindrà més ocasions destacades fins al diumenge 27 de juny.

Dissabte tindrem ocasió de veure a Martirio i Chano Domínguez, que després de quinze anys sense gravar junts han dedicat aquest homenatge a Bola de Nieve (el cubà Ignacio Villa Fernández, 1911-1971). Ací podeu llegir la crítica del seu disc en MondoSonoro. Un autèntic luxe en la programació del festival de Godella.

Però com sempre el festival aprofita alhora per a la promoció dels músics del poble, i diumenge comptaran amb l’actuació de la Big Band del Casino Musical de Godella, que tancarà la present edició a les 20h. Abans, hi haurà la matinal dedicada als joves i menuts, amb el concert que a les 12h els dedicarà especialment la Pool Jazz.

Gothejazz destaca entre l’oferta musical de l’Horta Nord per la determinació de la proposta, la perseverança i la cura en la programació que ha obert una falca la mar d’atractiva. I que dona fruits en l’ambient cultural de Godella, de la nostra comarca i que projecta un gran atractiu cap a fora. I en Espai Carraixet ja se’n férem ressò de la convocatòria del 2019: “Godella va de jazz”.