Spread the love

Hui volem comentar l’activitat d’un nou col·lectiu artístic que reivindica l’horta de València: Género Fresco. Un projecte creatiu obert a la producció, creació i gestió artística. Naixen de “la necessitat de crear dinàmiques culturals activesentre l’horta i la ciutat“. Ells per exemple són els autors del mural que ha refrescat la frontera del Museu de l’Horta d’Almàssera, i ací en teniu algunes imatges mentre el feien.

Género fresco és fruit de la inquietud de tres apassionats per l’art a partir d’una trobada en l’horta. Cada una de les persones que l’integren ve de disciplines artístiques diferents i tenen una llarga trajectòria de més de vint anys. Junts decidiren “construir un col·lectiu artístic que, a través del color, reivindique l’imaginari agrícola“. També expliquen que els murals incorporen el treball personal de cada un: “Hi estan les escultures de Susana entre formes arredonides, les fotografies i les taques de les pintures d’Israel, els grafismes i la tipografia dels gravats de Fernando. Junts donem forma a este projecte. Junts som Género Fresco! La nostra feina és fer de connexió entre l’art i les persones, portar l’art als carrers, a l’horta, a la terra“.

Foto de la intervenció de Género Fresco en Forn d’Alcedo. Fotografia de Lucas Guerra.

Com escrivia Laura Masó en La Directa, “El poder de l’art mural als pobles”, Género Fresco “han aconseguit crear un llenguatge propi per reivindicar i homenatjar l’horta de València“. Des d’Espai Carraixet celebrem el color i la innovació artística que ajuda a conscienciar del valor social de l’horta, el nostre entorn més directe i valuós. La cultura lliga i dona sentit a la nostra experiència de la terra, l’alimentació i la convivència amb la natura.