Spread the love

Horta Viva és un projecte d’innovació vital per al nostre entorn. Des del punt de vista productiu, alimentari, d’aprenentatge, esplai i conscienciació. No és que ens sobren adjectius, és que el projecte nascut el 2009 per a oferir visites a peu i amb bicicleta per l’horta, ha crescut en opcions des de la coherència. Des d’aquella idea “amb el propòsit de compartir la nostra passió, l’Horta de València i donar a conèixer al món aquest meravellós territori tan amenaçat. Durant aquest temps hem treballat per a tota mena de grups, tant d’oci i turisme com a centres educatius, organitzant amb èxit diverses activitats, especialment la ruta de la xufa a l’orxata, de la qual som pioners”. Ací podeu conéixer la seua oferta de rutes i agroturisme. Des d’un turisme proper i sensorial per al canvi de mirada, ara trobem noves branques complementàries.

Així, realitzen activitats educatives per a centres escolars i des del 2019 compten amb el seu propi espai per a fer tallers. També acullen cursos formatius i conferències específiques. La vessant gastronòmica la treballen amb experiències de tast de productes per a grups relacionades amb el vi, la tomata i la cervesa, a més del taller de realització de paelles, sempre en l’entorn amable de l’Horta. Ara com ara impulsen un important projecte de comercialització dels productes de l’horta: Mercat Horta Viva.

Miquel Minguet, director d’Horta Viva, explica que han sobreviscut a les limitacions provocades per la pandèmia conforme han pogut. També que reprenen “les rutes en la mesura que les condicions permeten treballar amb tranquil·litat. A més estem molt enfeinats amb la posada en marxa de la botiga física, i tenim operatiu el web Mercat Horta Viva”.

Segons ells mateixos es presenten: “la gran botiga on-line dels xicotets productors. Productes agroalimentaris de qualitat, proximitat, justos i sostenibles, ecològics si pot ser. Volem ser la plataforma on els xicotets productors s’ajunten i us oferisquen en un mateix espai, pagant només unes despeses d’enviament, per a posar-vos més fàcil fer un món millor amb la vostra compra”. Posen a les persones primer, a la clientela però també molt especialment als xicotets productors que subministren els productes de proximitat amb la màxima cura. D’aquesta manera ofereixen una àmplia gamma de productes de la màxima qualitat, i la fan arribar al públic consumidor amb facilitat i la garantia de preus justos i ajustats.

Vos recomanem que els visiteu, els conegueu millor i tasteu el gust incomparable dels bons productes de l’Horta. Aliment de categoria per a nosaltres i el nostre futur.