Spread the love

Cartell de la Trobada 2022 de Rafelbunyol. Obra de l’alumnat d’infantil del CEIP José María Oltra, de Montcada.

La Coordinadora pel Valencià de l’Horta Nord ha fet públics els dibuixos guanyadors per a la convocatòria de la Trobada d’Escoles en Valencià del 2022 en Rafelbunyol. La selecció com és costum s’ha realitzat per votació del públic i dels representants de les escoles de la comarca. Amb el següent resultat: el cartell triat en Secundària és obra de Laura Pérez, de l’IES Rafelbunyol. Mentre que el de Primària és obra de Naima Haitak Martínez, del CEIP Jaume I de Puçol. I el d’Infantil, que serà també el cartell que usarà l’Horta Nord com a promoció de la Trobada 2022, l’ha realitzat l’alumnat del CEIP José María Oltra de Montcada. Recordem que Rafelbunyol ja tenia preparada la Trobada de 2020 que calgué suspendre pel confinament domiciliari per a contindre els efectes devastadors de la pandèmia de Covid-19. Duia el lema “Arrels de vida, llavors de futur” i li dedicàrem un reportatge en Espai Carraixet. Però tant les escoles com Rafelbunyol han perseverat per a demostrar la constància i el saber mirar lluny, són valors molt arrelats en l’Horta. Per això el 27 de març tornarem a trobar-nos en els carrers de Rafelbunyol. L’edició que fa 35 de les Trobades d’escoles en valencià a l’Horta Nord (l’any passat com a Retrobades virtuals) vindrà acompanyada de moltes activitats culturals participatives, perquè amb la cultura, la inclusió i la igualtat, l’escola ens fa lliures.

El lema global de les Trobades 2022 justament és “L’escola que ens fa lliures”. I tant cert és que ara fem un petit recompte de les activitats en l’Horta Nord al voltant de la Trobada 2022.  Per a començar Escola Valenciana ha celebrat el seu 6é Congrés (“Som llavors”) entre el 9 i l’11 de desembre: “El canvi d’època ens desconcerta, però també és un bon moment per a bastir una nova educació que done resposta a les igualtats efectives, la inclusió, el plurilingüisme i la necessària transformació digital”. Recordem els “reptes del nou curs escolar” de la Coordinadora, a començament del present curs en Quadern Comarcal. I a banda del concurs de cartells ara continua en marxa el concurs de fotografia, que sempre té relació amb l’horta i el nostre territori. Enguany el tema elegit ha estat “Les séquies de l’Horta Nord”. També estan en marxa en les diferents escoles de la nostra comarca l’elaboració de contes i relats per als premis Sambori. Les iniciatives superen l’organització d’Escola Valenciana i naixen de la coordinació escolar de base. Posem per cas la innovació que tindrem en Godella el dia 5 de març, amb la “Pre-Trobada”: serà un dia d’activitats lúdiques i formatives al carrer, a partir de la convivència ciutadana. La idea ve de la recentment formada Federació d’Associacions de Famílies de les escoles del poble. Escola Valenciana també hi participa amb un contacontes en la jornada, perquè la xarxa creix i suma.

Cartell de Primària, obra de Naima Haitak Martínez (CEIP Jaume I de Puçol)

Més encara, durant la setmana prèvia a la Trobada de Rafelbunyol, s’hi celebrarà la Trobada musical, amb grups de primària i secundària de diversos centres de la comarca.  Fins al divendres 25 de març, quan també tindrà lloc la Trobada esportiva entre escoles. I enguany com a novetat en l’Horta Nord, el divendres 25 també faran la Trobada de Secundària en l’institut de Rafel. També, després d’inaugurar l’exposició de dibuixos per als cartells, se celebrarà el sopar homenatge a l’escriptor Vicent Penya. Dissabte 26 de març se celebrarà la gala de lliurament de guardons i premis: dels cartells, de les fotografies, del sambori… I el diumenge de matí, 27 de març del 2022, tornarem a reconéixer-nos com a membres d’una societat que vol educació, cultura i igualtat, amb el nervi i la convivència de la nostra llengua. Tornen les Trobades, benvingudes!

 

Cartell de Secundària, obra de Laura Pérez (IES Rafelbunyol)