Spread the love

La gent de Vorasenda ha obert una convocatòria de crowfunding per a poder crear un espai d’intercanvi ciutadà i cultural lligat a la terra. Encara queda un mes per a fer les vostres aportacions. I ací podeu conéixer amb detall els objectius perseguits i les recompenses oferides. Durant els 11 anys que existeix, el mateix projecte de Vorasenda ha evolucionat al ritme del creixement de la comunitat social que ha crescut al seu voltant. No sols amb una relació de consum, sinó d’interacció i coneixença mútua. Per això en la revista Espai Carraixet ja en parlàrem dins del reportatge “Xarxa de vida”. A partir de la cistella del mercat podem cuidar la cultura regenerativa. Perquè del conreu de la terra seguim al conreu de la qualitat de l’aliment del veïnat. També l’amor a l’horta i al futur de la nostra convivència social.

Segons expliquen els promotors de Vorasenda, de manera natural els ha crescut: “la necessitat de donar visibilitat a l’articulació d’aquest sistema humà i productiu, a través d’un espai físic, en el qual puguen manifestar-se i conviure les diferents peces del nostre mosaic: la venda directa, l’agricultura regenerativa, els productes de temporada, sostenibles i lliures de pesticides, l’educació i divulgació dirigida a connectar Ciutat i Horta i l’elaboració creativa multidisciplinar com aliment necessari per qualsevol ànima inquieta”.

L’Alter de Vorasenda

L’Alter de Vorasenda serà un espai d’horta on reproduir aliments, cultura i comunitat. S’hi trobarà en el bancal que està més alt que la séquia i per això porta eixe nom. Mentre respecten les particularitats i usos del sistema agrícola en què ens trobem, “a l’Alter sembrarem, collirem i vendrem, però també donarem cabuda a tot un ventall de motivacions”. Hi trobarem experiències de dinamització social i cultural, projectes multidisciplinaris relacionats amb la sostenibilitat. Així continuar el creixement de la consciència dels consumidors i consumidores, junt amb el teixit social.

Des d’ací volem recomanar-vos la implicació amb l’entorn directe. També el consum responsable i de qualitat que ens ofereix l’horta. A més a més si podem relacionar-nos d’una manera més completa, i integrar l’enriquiment cultural i l’aprenentatge mutu que facilita l’art, amb el respecte pel treball de la terra que ens alimenta… Doncs molt millor! Mireu el vídeo de presentació del projecte. I entre tots ajudem a començar a caminar un projecte compartit d’enriquiment comunitari.