Spread the love

Cartell del concert homenatge del 26 de juny, obra d’Elías Taño.

L’associació Bassot de Burjassot impulsa una sèrie d’activitats en memòria de Guillem Agulló. Com a víctima de la violència política feixista ha esdevingut un referent ciutadà de resistència, llibertat i diversitat. El mataren durant la Pasqua de 1993 a Montanejos, i des de llavors Bassot el recorda cada 11 d’abril al seu poble. Ací en teniu la notícia d’enguany en À Punt.

A fi d’organitzar activitats de conscienciació i memòria ciutadana, la gent de Bassot ha promogut una campanya en Verkami amb el lema “Guillem, nosaltres no t’oblidem”, que conclogué amb èxit el passat 30 de maig. El projecte consisteix en la realització d’una sèrie d’activitats culturals per a retre homenatge a Guillem Agulló en el vint-i-vuité aniversari del seu assassinat coordinades per l’Associació Cultural Bassot junt amb altres organitzacions afins a la lluita contra els delictes d’odi a les nostres terres. El principal resultat de projecció pública serà el concert que celebraran durant la vesprada del 26 de juny en la Casa de Cultura de Burjassot. Hi actuaran el Cor de l’Eliana, Pau Alabajos i El Diluvi (ací podeu veure la seua salutació i convocatòria al concert), a banda d’altres sorpreses.

Mural de Bassot en Burjassot

L’associació Cultural Bassot treballa a través de l’autogestió, per això han enfocat el projecte des de la col·laboració ciutadana. Així també fan que s’estenga el record de Guillem Agulló i la reivindicació de l’antifeixisme i de l’antiracisme. Complementen el concert del dia 26 amb l’impuls d’un club de lectura a partir del llibre “Guillem” de Núria Cadenes. I de cara a la continuïtat dels homenatges en anys futurs, volen sumar colles que representen béns d’interés cultural valencià com són les muixerangues, les dansaes i la música folklòrica valenciana que fan ús del tabal i la dolçaina. Per a tancar la present nota vos enllacem una entrevista d’Escola Valenciana als impulsors del projecte “Guillem, nosaltres no t’oblidem”. I també una entrada del blog de Xavi Sarrià en Vilaweb que rememora aquells temps: “Guillem, un any més”.