Spread the love

Els avanços cap a una mobilitat nova passen per adaptar els nostres costums de transport. Per tant, per afavorir que assumim canvis  quotidians. La Mancomunitat del Carraixet ha obert un nou servei de bicicletes de lloguer per a millorar la connexió entre pobles i afavorir el transport sostenible i saludable. Des del 20 de desembre estan obertes 4 estacions amb 30 bicicletes en Alfara (Plaça de la Creu), Bonrepòs i Mirambell (Av. Ernest Lluch), Foios (Parc de l’Estació), i Vinalesa (Carrer dels Jocs). Tota la informació de CarraixetBICI la trobareu ací. En aquest enllaç en teniu el vídeo explicatiu. I el més important, l’enllaç per tal de registrar-se i donar-se d’alta en el servei de bicicletes cal fer-lo per internet ací. La iniciativa compta amb el suport de fons europeus i l’ajut de la Generalitat i de la Diputació de Valencià. A més és compatible amb estacions intermodals de bicicletes com les de Meliana, Alboraia i València, la qual cosa eixampla el seu abast i utilitat per a les persones usuàries.

En Foios, per posar-ne un cas ben concret, treballen en una xarxa de rutes ciclopeatonals, “especialment amb la ronda de circumval·lació que estem completant, i que consistirà en un carril bici i per a passejar de 2 km. Connectarà amb les principals rutes ciclistes i de passeig, com la Via Xurra, la CV-300 i l’Anell Verd”, explica Sergi Ruiz, alcalde de Foios. També destaca que és “un sistema totalment compatible i integrat“.

Almàssera també forma part de la Mancomunitat del Carraixet però encara no quan van presentar aquest projecte. Per això haurà d’implantar-ho més avant a partir d’una inversió pròpia. Això sí, usant el mateix sistema i afegint-s’hi, a CarraixetBici. També han mostrat interés des d’Albalat dels Sorells, encara que pertanyen a la Mancomunitat de l’Horta Nord. Al capdavall es tracta de fer créixer la xarxa cap a una manera més suau i natural de traslladar-nos, que també ajuda a millorar el veïnat.  “El respecte cap al medi ambient, la conscienciació per la sostenibilitat i el treball per l’eficiència són les línies que segueix la Mancomunitat amb l’objectiu d’aconseguir que els municipis tinguen una conscienciació sobre l’entorn que ens envolta“, deia la nota d’inauguració del sistema de CarraixetBici. Provem-lo i gaudim-lo.

Vídeo promocional de CarraixetBici de l’ajuntament de Foios:

XMOP9403