Spread the love

El dijous 30 de juny presentàrem en la plaça de la Llibertat d’Albuixech el núm. 17 de la revista Espai Carraixet. Ja teníem ganes de tornar a trobar-nos i compartir tants projectes culturals de primera que tenim a l’Horta Nord. Més encara ara que amb l’estiu se’ns desborden tantes ganes acumulades d’assistir a actuacions en directe i gaudir del nostre paisatge i del nostre patrimoni. Ocasions en tenim a grapats. La portada del present número és una creació de Juan Carlos Rodríguez (@juancorworks), a partir de la imatge de Xavi del projecte Vora Senda, amb el fons de l’horta de Carpesa. Ahir estiguérem molt ben acollits pel veïnat d’Albuixech i l’ambient animat pel grup BATUXECH. Donà la benvinguda l’alcalde Pep Andreu, que recordà l’aportació d’Albuixech a la cultura de la comarca i convidà a acudir als actes que oferiran este estiu. Ací podeu baixar el número 17 d’Espai Carraixet en pdf.

Al seu torn el regidor de Cultura de Foios, Juanjo Civera presentà la pròxima edició d’Escènia, la mostra de teatre emergent que arriba enguany a la 20ena edició. La directora de la revista, Núria Garcia presenta els continguts del número 17 i reivindicà el suport de les administracions als creadors de proximitat, programant autors de literatura, dansa, teatre i música de la pròpia comarca, que com amb els productes de l’horta, n’hi ha molt i molt bo. El moment de la presentació de la portada com sempre fou una sorpresa refrescant. També hi trobareu les iniciatives de valoració social i turística de l’horta, amb iniciatives diverses al voltant del Museu de l’Horta d’Almàssera. El regidor responsable Joan Carles Jover també ens acompanyà en la presentació del núm. 17. I Xavier Luján explicà el projecte de Vorasenda i del seu L’Alter.  Comptàrem amb l’acompanyament de la Peydro i Vicent Chapi, que també apareixen en la revista amb l’obra “Qué sabe nadie”. I finalment la regidora Marta Ruiz presentà el programa del Juliol musical d’Albuixech, que celebraran els dissabtes de juliol.

El número 17 d’Espai Carraixet va ple, amb 40 pàgines il·lustrades ben diverses i creatives. Des del “meme” de Kalebarraka al nou frontó estrenat en El Puig. La riquesa recuperada del patrimoni tauleller de Meliana, els 65 anys d’activitat de Guitarres Esteve en Alboraia. Les activitats culturals a favor de la conscienciació davant de l’escalfament global, a Albalat dels Sorells. Els nous recursos que ofereix la Fundació FULL per als clubs de lectura. El patrimoni submarí que podem descobrir de la mà d’una empresa de La Pobla de Farnals. Les connexions creatives que promou Metrovalencia, l’escola que ens fa lliures que continua activa durant l’estiu… I acabem amb Burjassot, amb el centre creatiu de dansa Espai la Granja, i el nou projecte gastronòmic i cultural de Villa Indiano. Vos recordem les xarxes socials d’Espai Carraixet, a Instagram, Facebook i Twitter.