Spread the love

El dijous 1 de juliol, a les 19.30h de la vesprada, celebràrem l’acte de presentació del número 13 de la revista Espai Carraixet. Fou en el pati del Palau d’Albalat dels Sorells, un espai patrimonial principal de l’Horta Nord. A hores d’ara tenim en marxa el procés de repartiment dels exemplars de la revista. I la distribució continua pels nostres pobles. Esperem que el resultat siga del vostre gust i estimule la vostra curiositat alhora que augmente la vostra valoració per les activitats i el dinamisme cultural de la nostra comarca. Motius n’hi ha…

En el present número tenen protagonisme especial les associacions comarcals. A més, diversos reportatges parlen de l’horta i el seu paper com a espai productiu, que ens reporta beneficis de primera categoria. També la nostra història, les nostres possibilitats turístiques, i persones d’ací que han destacat en diferents àmbits. Finalment, l’article que obri el número 13 tracta la gestió de la memòria democràtica, que és un tema que feia temps que volíem tractar perquè també és una necessitat de millor convivència social i de futur compartit. Una revista diversa, propera i sobretot, vostra.

Comptàrem per a la presentació amb la companyia d’un bon grapat de persones amb ganes de compartir l’interés per la cultura que fem en l’Horta Nord. I també, pel goig de retrobar-nos i sentir junts de nou el plaer de la conversa, de la creativitats i de les coneixences. A més en la part institucional, feu d’amfitrió l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt.  I amb la seua presència, el suport de part d’altres representants polítics comarcals, com els alcaldes de La Pobla de Farnals, Enric Palanca, i de Foios, Sergi Ruiz. També el regidor de comerç i agricultura d’Almàssera, Joan Carles Jover,  la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó, de Bonrepòs i Mirambell, i un vídeo de salutació de la consellera de participació ciutadana i memòria democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Molt interessant resultà l’aportació de l’investigador Juan Bautista Tormos, que a banda d’haver descobert l’autoria del Crist de les Ànimes d’Albalat, va fer una crida a no deixar escapar els testimonis de les persones majors dels nostres pobles, que han viscut un món que ara ens sembla llunya i poden donar-nos clau sobre la nostra evolució i sentit social. I per suposat la dissenyadora de la deliciosa portada del número 13, Helga Ambak, i la nostra directora Núria Garcia Berga. L’acte quedà completat amb l’actuació musical de Toni de l’Hostal. Estem molt contents de tornar a estar en paper en les vostres mans. El projecte creix i madura gràcies al diàleg que lectors i lectores ens regaleu i feu possible. Gaudiu de l’estiu i de la cultura a prop de casa. Finalment volem compartir amb vosaltres un vídeo resum de l’acte del dia 1 de juliol al Castell d’Albalat dels Sorells:

2E77C3C0-FB92-4328-8107-613148273E14