El bloc de notes d'Espai Carraixet

Titana: brosta nova per a la cançó d’arrel

Spread the love

Cartell del concert de presentació del disc “Titana” (fotografia de Juanjo Company)

Noèlia Llorens “Titana” presenta el seu primer disc a Godella el dissabte 6 de novembre, al Teatre Capitolio a les 22h. I és una notícia de categoria. Podeu aconseguir les entrades telefonant al centre cultural Xicaranda (963 642 952) per a reservar-les i pagar-les directament en la porta del Capitolio. El preu n’és de 4 euros. Titana és el nom que ha triat l’artista perquè son iaio Batiste Lerma fou baríton i també cantava valencianes des dels 8 anys, i  duia el malnom de “Titan”. La seua germana Vicenta, “La Roja” també les cantava, i la tradició ha continuat amb la mare de Noèlia, Amparo, i sa tia Milín. “És un disc molt personal. A banda d’incloure cançons que he escoltat de grans mestres i de persones molt properes a mi que m’han ensenyat moltíssimes coses, també és un disc que vull dedicar a la meua família. Perquè sempre hem tingut tradició i hem cantat valencianes. Per tant té eixa emoció i eixa il·lusió afegida“, explica Noèlia. La cantant va col·laborar en l’article que Espai Carraixet dedicà a la pionera de Foios Rosa Chirivella: “Rosa de les emocions”.

Noèlia Llorens “Titana”, només rebre el seu disc

El disc és una iniciativa personal de Llorens, sense rebre cap subvenció i després d’un any de treball: “És un treball de música tradicional amb pinzellades de melodies fresquetes i lletres que s’allunyen dels estereotips de l’època en què eren funcionals”, continua Llorens. La producció del disc ha estat a cura de Pau Chafer. El contingut el descobriran en primícia sobre l’escenari del Capitolio. Fins ara només se’n sap que té dotze cançons, entre les quals la nova composició de Susana Díaz Tejedor “La jota alegre”, a més d’un bressol de la tia Milín de la família de Llorens, “que ha dormit a diferents generacions”, i unes valencianes a l’estil de l’Horta, fandangos, malaguenyes, jotes… Amb lletres creades per versadors actuals.

Per al concert de dissabte dia 6, Titana estarà acompanyada de grans músics, com ara Pau Chafer, Tòbal Rentero, Eugenia Perucho, Jordi Sanz, Susana Díaz Tejedor, Miquel Pérez Perelló i Pepe Martínez Benavent. I encara han participat amb col·laboracions especials, la la tia Milín, Toni Navarro “Violí”, Teresa Segarra, Victòria Sousa, Vicent Carrasco, Maria Devís, Vicent Barbeta Gimeno, i Adrián Pastor. Noèlia Llorens és un valor jove consolidat de la música tradicional, i amb enorme futur. Un homenatge a les arrels que reviu la força del cant valencià portant-lo al nostre present amb molta art. Un concert per a no deixar-lo passar.

3 comentaris

 1. Lola

  Esta nit hem gaudit del concert de Noelia, al que no li ha faltat emocions i alegries.
  Hem disfrutat molt amb les teues canços i els teus parlaments.

  Gràcies Noelia

  G

  • Comeig1

   Moltes gràcies pel comentari, Lola! I segur que Noelia continuarà emocionant el públic en molts concerts a partir del nou disc 🙂

  • Noelia Llorens

   Moltíssimes gràcies, ho acabe de veure ara!!! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *