Spread the love

Cartell del Cant al Ras 2021, obra de Punta Negra creatius.

La nit del Cant al Ras en Massalfassar és una fita importantíssima de la nostra cultura popular. I enguany arriba amb tota l’energia a la seua 25ena edició. L’any passat superà l’emergència sanitària amb una edició especial que vos explicàrem en la revista Espai Carraixet. Ara reprenen la celebració presencial, però han canviat la ubicació de les actuacions. En comptes de fer-se en la plaça de l’església, sinó al proper carrer del Comerç. Per tal de complir amb major facilitat totes les prevencions necessàries davant de l’epidèmia de Covid-19. Serà el dissabte 19 de juny a partir de les 22.30h (i fins a les 2.00h). I les entrades cal reservar-les via web fins al dijous 17, a 5 euros.

Enguany tampoc podran celebrar el tradicional sopar compartit en la plaça, però més avall indiquem locals de Massalfassar on podreu solucionar el bon menjar. Segons informen des de l’organització: “Temps difícils, però entre totes podem construir un preciós XXVé Cant al Ras, gaudint com mai de la nostra música tradicional i retrobant-nos un any més per celebrar el gust de cantar. Canviem el format, però mai el fons!”.  També vos recomanem el documental “Cant al ras, la nit del poble”, que mostra l’esperit proper de la convocatòria.

El Cant al Ras dedicarà l’edició a la memòria de Jordi Fàbregas, músic i promotor cultural recentment desaparegut. I compartim més informació de la seua nota de premsa: “Aquesta vint-i-cinquena edició del festival serà, amb tota seguretat, la més participativa i diversa de la seua llarga història. La resposta de músics, músiques, cantadores i cantadors ha estat tan unànime i entusiasta que l’organització ha hagut de tancar la inscripció ben bé dues setmanes abans de la seua celebració.

imatge extreta d’internet d’una edició anterior del Cant al Ras

Fins aleshores ja havien confirmat la seua participació Teresa Segarra i l’Escola de cant d’estil de Gatzara, la Rondalla la Comarcal amb Hilari Alonso i Rebeca Martín, De Saó, Apa, Xavier de Bétera, la Rondalla Arnadí, l’Associació de Cants Occitans Dos Quinzets, la Rondalla del Grup de Balls Populars les Folies de Carcaixent, amb Isabel Cifres i Tonet Gutiérrez, la Rondalla Adesiara d’Algemesí amb Pixurri d’Albal, Trompa i Fil, Urbàlia Rurana, la Romàntica del Saladar, Tati de Godella i Mar Català, Toni de l’Hostal, Jesús Barranco i Mireia Tortosa, la Rondalla Bolvens, Marta Margaix, l’Escola de Dolçaina i Tabal del Xarquet de Massalfassar, Fernando el Rallat, Milio del Puig, Toni Rojas, Marga Bolea, Maru Bolea i Rafa Rosell, la glosadora mallorquina Antònia Nicolau Pipiu, la cantadora d’Amposta Imma de Sopa amb la Rondalla dels Ports, la Rondalla a l’Aire i la Rondalla del Molí”. Més informació de la convocatòria en la pàgina dels Dimonis de Massalfassar.

Per a sopar en Massalfassar
Bar Mini – 961 40 08 00
Ca Maribel – 609 77 46 44
Café l’Infern – 677 30 13 97
El Gallo de Oro – 635 96 98 76
El Pati Cafetí – 642 09 21 19
Pizzeria Via Augusta – 961 49 61 67
Rte. Casa Martí – 649 23 40 90
Sambori Park – 674 52 25 92
Tito Vicent – 657 45 21 02
Finalment, compartim el vídeo de recomanació d’Espai Carraixet de part de Josep Vicent Frechina, estudiós de la cultura popular i del cant tradicional, del març passat. Desitgem el millor èxit a la nova edició de Cant al Ras, una convocatòria fonamental.