Spread the love

Cartell d’enguany, obra gràfica de Meteorito Estudios

Després que l’any passat no es poguera celebrar a causa de la pandèmia de Covid-19, enguany torna la Gran Fira de València. Entre l’1 i el 25 de juliol, el cap i casal s’omplirà d’activitats al llarg i ample dels seus barris amb una programació diversa i expansiva. També arribarà a Carpesa i Massarrojos, en plena Horta Nord. Els concerts de Vivers són un dels reclams més potents, i podeu comprovar-ho en l’enllaç a la llista d’artistes que oferiran els seus concerts. Miguel Ríos, Noa, Maria Arnal i Marcel Bages, Jorge Drexler, Juan Perro, La Habitación Roja, La Fúmiga, Camela…, entre altres, conformen un cartell molt potent per a gustos variats. I una invitació a gaudir la fresca de les nits d’estiu mediterrànies.

Però les possibilitats culturals i d’esplai de la Fira de Juliol són molt més que els actes musicals als jardins de Vivers. Proposen una programació que desborda, en l’edició que commemora els 150 anys des que s’inaugurara: “el 21 de juliol de 1871, amb una vistosa cavalcada, pavellons i exposicions de plantes i venda de productes en general. Any rere any, allò va portar que, coincidint amb la recol·lecció de les collites, se celebraren eixos dies exposicions de producte i ramat, en un entorn lúdic de balls i vetlades d’oci als pavellons habilitats per a la Fira”. Junt a les convocatòries tradicionals adaptades a la situació actual, com ara els castells de focs artificials i la Batalla de flors el 24 de juliol, trobarem innovacions recents que han aconseguit molt bona acollida popular. La Batalla de flors enguany consistirà en una exhibició de mestres carrossers en la plaça Manises. Mentre que el programa pirotècnic dels dissabtes inclou un castell de pals, dos mascletades nocturnes i tres castells de focs artificials en diferents punts de la ciutat.

També el 24 de juliol serà la Gran Nit de Juliol. Portarà actuacions musicals en diferents punts de la ciutat, degustacions de paella, i possibilitat d’accedir als museus fins a la matinada. Amb Pep Gimeno “Botifarra”, la Jazzwoman band, Maria Juan i la federació de folklore entre les 14 actuacions programades. La cultura i el sabor envairan els carrers de la ciutat, dins d’un ambient festiu i estiuenc. Del 2 a l’11 de juliol se celebrarà el festival Poliritmia, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura. Al seu torn, entre el 7 i el 25 de juliol se celebrarà Correfira, amb 30 actuacions de teatre, humor, circ, música i monòlegs, amb oferta d’espectacles familiars. I per a completar l’atenció als menuts, també tenim la Menuda Fira amb espectacles destacats com Ramonets, Dani Miquel i la Seda Jazz Happy Jazz.

S’ha de valorar la important inicitiva institucional a favor de la cultura pública i acostada als carrers dels barris. Sobretot perquè les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia de Covid-19 han mantingut la incertesa de les possibilitats reals fins a la primavera. Així que amb responsabilitat i cura, aprofitem l’oferta de més de 100 activitats culturals que tindrem a l’abast durant les pròximes setmanes. Finalment, sobre el disseny gràfic que presenta la Gran Fira de València del 2021 cal dir que és obra de Meteorito Estudios. Una proposta d’estil gràfic “senzill, colorista, alegre, simpàtic i juganer”.